Jdi na obsah Jdi na menu

Cross country FAVORIT CUP 2011 - Libice - Dolní Sokolovec

Dne 10.5.2011 se konal třetí závod seriálu Favorit cup 2011 v Dolním Sokolovci. Proti prvním dvěma závodům konečně vyšlo perfektní počasí. Navíc pořadatelům ze Sokola Libice patří velký dík za výběr místa pro konání závodu. Prostředí kolem Penzionu U Mikeše ocenili zejména ti nejmenší. Kvalita a náročnost všech tratí je příjemnou tradicí celého seriálu Bikových úterků.
libice-0807.jpgV tomto závodě obsadili zástupci KPC Ždírec dvě kategorie. V kategorii mladší žactvo, tj. ročník 1999 – 2001, hájil naše barvy Michal Pradáč. Jak se stalo již pravidlem, startoval ze zadních řad. Má tak své soupeře stále na očích a při předjíždění sráží jejich sebevědomí na bod mrazu. Od startu nikdo nebyl na pochybách o vítězi. Filip Stehno (CK MTB Maraton Hlinsko) letos vítězí ve všech závodech rozdílem třídy. Ozdobou závodu byl souboj o druhé místo. Michal během prvního kola dotáhnul Dana Holfeuera (KKL Hlinsko) a s rutinou zkušeného závodníka se za něj pověsil. V divácky atraktivním finiši však Dan před Michalem druhé místo uhájil a oba si pořadí z minulého závodu vyměnili. Nezbývá, než se těšit na další souboj obou závodníků.
libice-0020.jpgV kategorii předžactvo, tj. 2002 a mladší se rozhodli pořadatelé udělat ještě podskupinu 2004 a mladší, za což jim patří poděkování, protože ročníky 2007 proti 2002 opravdu nemají šanci. Naopak ale nevyhlašovali holky a kluky zvlášť (to jsme zjistili až při vyhlašování výsledků). 
Nejdříve odstartovali nejmladší, kde se již od startu utvořilo pořadí, ve kterém závodníci dojeli
libice-0026.jpg až do cíle. Adam Bažout (KPC Ždírec) dojel na třetím místě, což je dobrý výsledek, ale je nutno dodat, že v jeho výkonu jsou ještě značné rezervy (zejména na startu). Na pátém místě dojel Dominik Bažout (KPC Ždírec). Ten svým nasazením a bojovností ukázal, že má srdce pravého závoďáka. Jak se ukázalo, přídavná kolečka jsou na těchto tratích velký handicap.
libice-0065.jpgHned od startu starších dětí (ročník 2002-2003) se vytvořila skupinka čtyř závodníků ve složení Filip Rauchfuss (CK MTB Maraton Hlinsko), Tomáš Slanař (BOBR Bika Team), Tadeáš Otava (MARS Svratka) a Klára Bažoutová (KPC Ždírec). Bylo jasné, že o medaile se bude bojovat pouze mezi nimi. Klára ve finiši zaváhala, špatně přehodila a toho kluci využili. Po zjištění, že v tomto závodě se nebudou vyhlašovat holky a kluci zvlášť, tato chyba o to víc zamrzí. Přesto si zaslouží za předvedený výkon a bramborovou medaili velkou pochvalu.

Kompletní výsledky:
http://ckmtbhlinsko.7x.cz/

 

Fotky:
https://picasaweb.google.com/mates1974/LibiceUterniZavody#

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář