Jdi na obsah Jdi na menu

Ždírecký Triangl-Cyklistická 24hodinovka 2014 - plná rekordů

23. 6. 2014

 uvod.jpgV sobotu 21.června 2014 v 9:00 hodin byl odstartován již 9. ročník Ždíreckého Trianglu – Cyklistické 24hodinovky. Tento ročník se nesmazatelně zapsal do historie překonáním několika rekordů. 
První padnul hned při prezentaci, kdy se oficiálně přihlásilo a na start postavilo 100 cyklistických nadšenců, z toho 72 mužů, 19 žen a 9 dětí do 15 let.
Druhý nám všem doslova vyrazil dech, protože padla magická hranice 700 km naježděných jedním cyklistou. Dlouho nebylo jasné, kdo si letos ovytez-muz.jpgdnese trofej v podobě kopie poháru „Stříbrný Triangl“ z roku 1933. Souboj mezi Peterem Valkem z Trnavy (obhájcem loňského titulu), Martinem Zárubou ze Stružince a Michalem Klinderou z Prahy nakonec vyzněl ve prospěch posledně jmenovaného, který najezdil 712 km. 
Kromě těchto tří výše zmíněných účastníků se na dalším rekordu svými výkony podepsali všichni ostatní. Díky jejich snaze, vytrvalosti a v některých případech s velkým sebezapřením bylo najeto celkem 29 233,5 km.
A z čeho jako pořadatelé máme největší radost? Že se každým rokem zvyšuje počet účastníků akce přímo ze Ždírce n.D. a blízkého okolí.
vytez-zena.jpgTo vše by nebylo možné bez řádně upravené trasy. Za což již tradičně vděčíme Technickým službám Města Ždírec n.D., které perfektně zametly celou trasu denního okruhu. Za to vám patří velký dík, nejen od všech zúčastněných, ale i od ostatních cyklistů, kteří tuto trasu využívají při svých vyjížďkách celý zbytek cyklistické sezony.
Je nutné poděkovat také partnerům Trianglu, kteří pomohli zajistit tombolu či se jinak podíleli na úspěchu celé akce: Město Ždírec nad Doubravou, ROBOTERM spol.s r.o. Chotěboř , Bowling bar Ždírec nad Doubravou , Slévárna a modelárna Nové Ransko s.r.o. , Cyklocentrum J. Plíšek , Fitko Ždírec nad Doubravou , SEMIKOLA Hlinsko , Včelařství Pradáč a Včelařství Málek. Zároveň děkujeme vedení města Ždírec nad Doubravou za poskytnutí zázemí pro závodníky v tělocvičně ZŠ.
Zvláštní poděkování patří panu starostovi Janu Martincovi a místostarostovi Ing. Bohumíru Niklovi za podporu a pomoc při získávání všech povolení potřebných pro pořádání této akce.                                                                                                            Aleš Bažout

Kompletní výsledky najdete ZDE
 

 

Fotografie od Martina Štěpánka Fotografie ostatních 
start.jpg  2014.6.21-22-zdirecky-triangl---cyklisticka-24-hodinovka-001.jpg

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář